rólunk
öntözőrendszer
kertépítés
kert karbantartás
referenciák
őrzés-védelem

cimke_kertepites.jpg

kep_7.jpgVállalunk:

- Kerttervezést;
- Új kert építését, vagy régi felújítását;
- Tereprendezést;
- Talajcserét;
- Fakivágást;
- Termőföld pótlást;
- Füvesítést vetett fűmaggal, és gyepszőnyeggel;
- Sziklakert éptését;
- Növények beszerzését, szállításukat, és ültetését egynyáriaktól a koros fákig.

 kep_1.jpgA kertépítés menete:

Az elfogadott terv megvalósítása a szerződésben előre meghatározott ütemezés alapján, a munkafázisok megfelelő sorrendjében történik.

Durva tereprendezés, mely a kívánt talajszintek kialakításából, fakivágásból, gyomtalanításból, építési hulladék, sitt összegyűjtéséből, elszállításából áll.  Ekkor kerül kijelölésre és kiemelésre a kerti tó munkagödre is.

kep_2.jpgAz öntözőrendszer telepítése úgy kerül kialakításra, hogy a teljes kertfelület maradéktalanul öntözhető legyen. A munkaárkok kiásása után a csövek lefektetése, majd ezekre a megfelelő helyeken a szórófejek rákötése történik meg. Az öntözőcsövekre a csapszekrényben kötik rá a mágnesszelepeket, mely az öntözést-vezérlő automatikával van összekötetésben. Így válik kézi beavatkozás nélkül öntözhetővé a kert teljes területe. Nyomáspróba után a munkaárkok betemetése következik.

Kerti világítás elektromos vezetékeit az öntözőrendszernek kialakított munkaárokba helyezzük el.

A nagy szinteltéréseknél a kertépítés során elengedhetetlen a támfalak építése. Támfal készülhet fából, kőből, vagy egyéb speciális betonelemekből melyekbe növények telepíthetőek.

kep_3.jpgSziklakert építése a különböző méretű sziklák összerendezéséből, közeik termőfölddel való kitöltéséből és a sziklakerti növények beültetéséből áll. 

Termőföld megfelelő vastagságban történő elterítése, egyengetése következik, mely történhet kézzel vagy géppel. A megfelelő termőföldréteg vastagsága minimum 10cm.

kep_4.jpgKözlekedő utak építésével a letaposott, kisárgult fűfelületek kialakulását előzhetjük meg. Jól megtervezett utak mutatós elemei lehetnek a kertnek. Az utak készülhetnek: betonkarikákból, járólapokból, téglából, fából stb.

Növényültetéskor a tervben meghatározott helyükre kerülnek a növények.

A növényültetés után a fűfelület és a növényágyak elválasztása gyepágyszegély lerakásával történik meg. A szegéllyel elkerülhető, hogy a virágágyba fű kerüljön és így a nyírandó fűfelület határvonala egyértelművé válik. Mi egy betonágyba helyezett térkövek beépítését javasoljuk leginkább, amely a leg időtállóbb, ezáltal egyszerűbb nyírni a füves területet( a fűnyíró kerekét rávezetve a kövezetre lenyírja egyben a széleket is,) és a szegélyvágás kellemetlenségeitől megkímélhetjük magunkat. Így egy könnyen, és egyszerűen karbantartható kertet kap.

kep_5.jpgAmikor a kertépítésből a fűvetés van már csak hátra, megtörténik az öntözőrendszer beállítása. Ez a szórófejek egyenkénti és egymáshoz viszonyított szórási szögének és magasságának beállításából áll.

kep_6.jpgA fűvetés minden esetben a kertépítés utolsó munkafázisa, mivel a befüvesített területre nem szabad rámenni. Azután, hogy az utolsó növény is a helyére került a fűvetésre kijelölt területet többszöri gereblyézéssel egyenletessé és rögmentessé dolgozzuk át. Amikor a talaj előkészítése megtörtént következhet a fűmag kiszórása, majd annak a földbe történő begereblyézése, hengerlése. Időjárástól és évszaktól függően 15-20 nap alatt a fűmag kikel.

Általában ez a menete a kertépítésnek, de minden kertnél változhat az egyéni igények és adottságok miatt.

  2013. Minden jog fenntartva.
Kapcsolat