rólunk
öntözőrendszer
kertépítés
kert karbantartás
referenciák
őrzés-védelem
cimke_ontozorendszer.gif

LOGO_1a_kicsi.gifÉghajlati viszonyaink egyre inkább elengedhetetlenné teszik az öntözést.
Cégünk egyik fő profilja az automata öntözőrendszerek telepítése, javítása, karbantartása.
 
Felhasználási területei: 
családi házak , nyaralók, hétvégi telkek, társasházak,
lakóparkok, közintézmények, közterületek, ipari parkok,
és bármilyen zöldfelület még a mezőgazdaságban is stb.
 
ont_5.jpgProgramozhatóságából kifolyólag „önálló életet él” optimálisan annyit öntöz amennyit szükséges. Eső, és akár egy komplett kis meterológiai állomással is összeköthető amely, minden külső hatást figyelembe véve, változtatja az öntözés idejét, és ha szükséges le is tiltja azt.
 
Elsődleges előnye, hogy nagyon költséghatékony, víztakarékos. A kézi öntözés 50-70%-val kevesebb víz felhasználásával, egyenletes vízelosztást és nagyobb mikroklímát érhetünk el a kertünben. Általában hajnali időpontokban ajánljuk az öntözés kezdetét hiszen ekkor legkevesebb a párolgás és legjobban hasznosul a kijuttatott víz.
 
Időt és energiát takaríthat meg vele.
 
Növények szempontjából az ideális vízmennyiség és vízelosztás meghatározó szerepet játszik egészséges fejlődésük, és karbantarásuk területén is. Immunrendszerük erősebbé válik, kevésbé fogékonyak a megbetegedésekre, és nem válnak paraziták
áldozatává.
 
ont_2.jpgDiszkrét, és kényelmes hiszen a kiépített rendszer a föld felszíne alatt kb.30 cm helyezkedik el a szórófejek csak az öntözés időtartamára bújnak elő (nyomás hatására) és program lejárta után visszahúzódnak, nem akadályozza a fűnyírást.
 
Kiépítése 3-6 nap alatt lehetséges (családi ház esetén).
 
Az öntözőrendszer karbantartása: a tavaszi indítás, és átvizsgálás után, csak a vezérlőn szezonális állításokat igényel, viszont a fagyok beköszöntése előtt kompresszorral való kifúvatást, a rendszer teljes víztelenítését igényli. 
 
Ez egy egyszeri befektetés amely értékálló, emeli az ingatlan értékét a kiépítést követően nem látható, megszünteti a port, javítja kertje minőségét. 
 ont_1.jpgMegtáplálása lehetséges:

 -hálózati vízből (ma már lehetőség nyílik alvízmérő óra felszerelésére, amely csak az öntözővizet méri, így mentesülhetünk az ehhez tartozó csatornadíj megfizetése alól.)
 -kútból (ásott vagy fúrt)
 -ciszternából, vagy esővíztartályból, (különböző kapacitású és méretű föld alá ill. felett elhelyezhető víztartályokat forgalmazunk melyekről a vízhasznosítás menüpont alatt és felhasználási területeiről bővebben tájékozódhat.
 - tóból
 - víztározóból stb.
 Megoldást találtunk arra az esetre is
ha ön az öntözést kútból szeretné megoldani, de az sokkal kevesebb vizet képes adni mint amennyi  elegendő lenne az öntözőrendszer megtáplálásához.
Akkor ebben az esetben a kút által adott kis mennyiségű vízkivétellel (egy kis szivattyúval) átemeljük egy víztartályba, ahonnét egy nagy teljesítményű szivattyúval már elegendő nyomást és vízmennyiséget tudunk biztosítani öntözőrendszerünk számára.
Ebbe a víztartályba bevezethetjük (hasznosíthatjuk) a tető(k)ről érkező csapadékvizet is. (megfelelő vízszűréssel)
 
ont_3.jpgCégünk az amerikai HUNTER öntözőrendszer termékeit használja, és alkatrészként forgalmazzuk, amely közepes árkategóriájával, és kitűnő minőségével, hosszú távon biztosítja kertje megfelelő vízellátottságát.
 
Megrendelőnkkel előre egyeztetett időpontban történő helyszíni szemle és  felmérés után, egy ingyenes árajánlatot, és javaslatot adunk öntözőrendszere megépítésére.
 
Várjuk szíves megkeresésüket!

 

  2013. Minden jog fenntartva.
Kapcsolat